Controleer uw WOZ-waarde 2021

Vanaf 25 november 2020 kunt u zelf controleren hoe de voorlopige WOZ-waarde 2021 van uw woning is bepaald. Het Noordelijk Belastingkantoor stelt de WOZ-waarde vast van alle onroerende zaken in de gemeente Groningen.

Hoe het werkt?

U kunt als particuliere woningeigenaar de voorlopige WOZ-waarde 2021 van uw woning in de gemeente Groningen online inzien en controleren. U krijgt zo meer inzicht in de opbouw van de WOZ-waarde van uw woning en u kunt zelf controleren of de gegevens juist zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u dat direct aan ons doorgeven. Een taxateur gaat uw melding vervolgens beoordelen en eventueel meenemen in de definitieve WOZ-waarde voor 2021. Deze definitieve WOZ-waarde ontvangt u in 2021.

Controleren en inloggen

Controleer uw WOZ-waarde. Dit kan online via MijnNoordelijkBelastingkantoor. U moet hiervoor inloggen met DigiD.

Let op:

  • Alleen degene met een WOZ-beschikking op naam kan inloggen. U kunt inloggen vanaf 25 november 2020 tot en met 8 december 2020.
  • De eigendomsgegevens (mutaties van de verkopen) zijn bijgewerkt tot en met augustus 2020. Wanneer u na augustus 2020 een andere woning in bezit heeft gekregen, dan kunt u de gegevens van uw nieuwe woning niet inzien.
  • Het is niet mogelijk om tegen een voorlopige WOZ-waarde bezwaar te maken of in beroep te gaan. Bezwaar maken is mogelijk als u de WOZ-beschikking ontvangt. De planning is dat u de WOZ-beschikking eind februari 2021 ontvangt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de WOZ?