Maakt u het hele bedrag van de aanslag zelf over?

Let dan op de uiterste data waarop het bedrag bij ons binnen moet zijn, de ‘vervaldata’. Die vindt u op de voorkant van de belastingaanslag. Ons rekeningnummer (IBAN) is NL32ABNA0249742780. Vermeld bij uw betaling altijd het betalingskenmerk. Het betalingskenmerk staat op uw aanslag en bestaat uit een 16-cijferig nummer.

Betalingen onder de €250,- met geen of een onjuist betalingskenmerk worden teruggestort. Betalingen boven de € 250,- met geen of een onjuist betalingskenmerk krijgen een herinnering. Wanneer u wel heeft betaald en een herinnering krijgt moet u contact met ons opnemen.

Betaalt u in termijnen?

Op de aanslag vindt u de ‘vervaldata’ van de termijnen. De vervaldata zijn telkens de data waarop wij het bedrag uiterlijk binnen moeten hebben. Hou er ook rekening mee dat uw bank misschien een paar dagen nodig heeft om uw opdracht te verwerken.

Vindt u het lastig om op tijd te betalen?

Dan is het een goed idee om te kiezen voor automatische incasso. Het biedt zekerheid en u kunt meestal gespreid betalen in 10 termijnen. U kunt het zelf regelen op MijnNoordelijkbelastingkantoor. U kunt de automatische incasso ook altijd weer zelf stopzetten.