Aanslag Diftar 2019 – Haren 

De inwoners van Haren krijgen op 27 of 28 november 2020 de aanslag Diftar over het jaar 2019. Normaal krijgen de inwoners van Haren deze aanslag in het begin van het jaar. De gemeente Groningen heeft in maart 2020 besloten om de aanslagen niet te versturen in verband met Corona en de aanslag later vanaf juli 2020 te versturen. Door een technische storing is dit later geworden en ontvangen de inwoners van Haren deze aanslag nu pas. Hiervoor onze excuses. De aanslag Diftar over het jaar 2020 ontvangt u wel aan het begin van 2021.

Afvalstoffenheffing
De afvalstoffenheffing wordt in Haren achteraf in rekening gebracht. Wanneer u in het jaar 2020 een aanslag ontvangt gaat het over het belastingjaar 2019. Iedereen die gebruiker is van een perceel en gebruik kan maken van de ophaaldienst ontvangt deze aanslag. Bij de afvalstoffenheffing wordt tariefdifferentiatie(diftar) toegepast.

Diftar
Diftar is een syteem waarbij de inwoner een deel van de afvalstoffenheffing betaalt naar het aantal kilo’s afval. Diftar is de afkorting van geDIFferentieerd TARief.