Kwijtschelding en tweede auto en/of motor

Iedereen die lokale belastingen betaalt kan kwijtschelding aanvragen. Het Noordelijk Belastingkantoor toetst de kwijtscheldingsaanvragen aan de hand van landelijke regels. Hoe gaat een toetsing in zijn werk? Aan de hand van specifieke onderwerpen willen we hier graag  iets meer over vertellen. Deze keer of het bezit van twee of meer auto’s en/of motoren meetelt in de beoordeling van een kwijtscheldingsaanvraag.

Auto en/of motor

Volgens de voorwaarden en regels rond kwijtschelding mag u een auto in bezit hebben. De auto mag niet meer waard zijn dan € 2.269,-.

Wanneer u kwijtschelding aanvraagt en u bent in het bezit van een tweede auto en/of motor, dan controleert het Noordelijk Belastingkantoor eerst of de duurste auto niet meer waard is dan € 2.269,- Is deze auto meer waard, dan heeft u geen recht op kwijtschelding.

Vermogen

De waarde van uw tweede auto en/of motor wordt gezien als vermogen. Dit vermogen kunt u gebruiken om de belasting te betalen. Als de waarde van uw tweede auto en/of motor hoger is dan uw belastingaanslag krijgt u geen kwijtschelding.