Valse e-mail Waternet

Wij krijgen op dit moment veel meldingen over valse e-mails uit naam van Waternet. Deze e-mails zijn vals en niet door Waternet verzonden. Heeft u zo’n phishing e-mail ontvangen? Maak geen geld over en klik niet op de links in de e-mail.

In de valse e-mail wordt u gevraagd binnen 2 dagen een bedrag van 84,64 euro over te maken naar een Duits bankrekeningnummer. Maak geen geld over. Dit rekeningnummer is niet van Waternet. Criminelen proberen zo geld van u stelen.

Hoe herkent u de valse e-mails?

  • In dit geval beginnen de e-mails met een verzonnen aanslagnummer, dagtekening en incassantnummer. Dat laatste woord gebruiken wij nooit.
  • Bovenaan de e-mail staat het oude logo van Waternet.

Valse e-mail gekregen?

Heeft u een valse e-mail gekregen? Verwijder de mail uit uw mailbox. Of markeer de mail als spam in uw mailprogramma. U hoeft ons niet te bellen, we zijn op de hoogte. Heeft u geld overgemaakt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie.