Als eigenaar of gebruiker van een huis betaalt u rioolheffing voor het afvoeren van afvalwater naar het riool. De gemeente gebruikt de inkomsten om de riolering te onderhouden.

Vast bedrag voor een heel jaar

Rioolheffing betaalt u altijd voor het hele jaar. We sturen de aanslag naar iedereen die op 1 januari eigenaar is van een woning of bedrijfspand. Gaat u verhuizen, of verkoopt u uw huis of bedrijfspand? Dan verrekent de notaris alles wat u te veel betaald heeft aan rioolheffing met de nieuwe eigenaar. U krijgt dan een deel van het jaartarief terug.

Andersom geldt hetzelfde. Koopt u in de loop van het jaar een huis, dan hoort u van de notaris welk deel van de jaarlijkse rioolheffing u voor dat adres gaat betalen. De notaris verwerkt dit soort bedragen op de rekening die u op het notariskantoor krijgt.

Bekijk tarieven

 

Voor het tarief van de rioolheffing maakt het niet uit of u veel of weinig water gebruikt. Iedereen betaalt hetzelfde. Het tarief wordt voor ieder jaar vastgesteld door de uw eigen gemeente. Wij hebben geen invloed op de hoogte van het bedrag op uw aanslag.