Nog geen aanslag ontvangen?

Wanneer krijg ik mijn aanslag?

Heeft u uw aanslag waterschapsbelastingen over 2017 en/of 2018 nog niet gekregen? U ontvangt deze later dit jaar. Wij versturen elke maand aanslagen. Door de overgang van Hefpunt naar het Noordelijk Belastingkantoor is hierin vertraging ontstaan.

In welke maand u uw aanslag krijgt, kunnen wij u niet vertellen. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende zaken.

Wat betekent dit voor de betaaltermijnen?

Voor de betaaltermijnen maakt het niet uit wanneer u de aanslag krijgt. U krijgt altijd hetzelfde aantal betaaltermijnen. Gespreid betalen in maximaal tien termijnen blijft mogelijk via automatische incasso en de betalingstermijnen blijven even lang.

Wanneer begint de automatische incasso?

Heeft u een automatische incasso afgegeven, dan begint deze altijd in de maand nadat u de aanslag heeft gekregen.

Wat betekent dit voor de vervaldatum(s)?

De vervaldatum stemmen wij af op de datum van de aanslag. U heeft altijd evenveel tijd om te betalen.

Kan ik al kwijtschelding aanvragen?

Als u voor uw gemeentelijke aanslag kwijtschelding bij ons wilt aanvragen, maar nog geen aanslag voor de waterschapsbelastingen heeft ontvangen, kunt u al wel kwijtschelding aanvragen. Daarover leest u alles op de pagina Kwijtschelding.

Krijg ik straks dubbele lasten?

Als u uw aanslag over nog niet heeft gekregen, kan het zijn dat de betaaltermijnen overlappen. Is dit voor u een probleem? Neem dan contact met ons op. Wij spreken een betalingsregeling met u af die voor u haalbaar is.