Controle hondenbelasting

Vanaf 2020 gaan alle hondenbezitters in de gemeente Groningen hondenbelasting betalen. In de voormalige gemeenten Haren en Ten Boer is de hondenbelasting nieuw. De ingangsdatum voor de hondenbelasting in Haren en Ten Boer is 1 september 2020. 

Controle

Vanaf 17 augustus 2020 controleren wij in Haren en Ten Boer huis-aan-huis op hondenbezit. De controleurs kunnen zich legitimeren. Wanneer alle gegevens gecontroleerd zijn versturen we de aanslagen hondenbelasting. We gaan ervan uit dat dit eind september/oktober 2020 is.

Aanmelden hond

Het Noordelijk Belastingkantoor gaat de hondenbelasting in Haren en Ten Boer innen voor de gemeente Groningen. Dat kan alleen als bekend is wie een hond heeft. Daarom nodigen wij alle hondenbezitters in Haren en Ten Boer uit om hun hond(en) aan te melden. U kunt het aan en/of afmelden van uw hond online regelen. Heeft u uw hond(en) al aangemeld? Dan hoeft u dat niet nog een keer te doen.

Geen of minder hondenbelasting betalen

Hondenbezitters hoeven onder andere geen hondenbelasting te betalen voor:

  • puppy’s jonger dan twee maanden bij de moederhond;
  • blindengeleidehonden en hulphonden met certificaat;
  • honden die buiten de bebouwde kom worden gehouden.

De gemeente Groningen werkt nog aan een kwijtscheldingsregeling voor hondenbezitters met een laag inkomen (op of rond bijstandsniveau) in Haren en Ten Boer. Wanneer hier meer over bekend is, dan kunt u dit voor we de aanslag versturen terugvinden op onze website.