Controleer uw WOZ-waarde 2020

Vanaf 27 november 2019 kunnen woningeigenaren uit Groningen zelf controleren hoe de voorlopige WOZ-waarde 2020 van uw woning is bepaald. Het Noordelijk Belastingkantoor stelt de WOZ-waarde vast van alle onroerende zaken in de gemeente Groningen.

Hoe het werkt?

U kunt als particuliere woningeigenaar de voorlopige WOZ-waarde 2020 van uw woning in de gemeente Groningen online inzien en controleren. U krijgt zo meer inzicht in de opbouw van de WOZ-waarde van uw woning en u kunt zelf controleren of de gegevens juist zijn.

Mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u dat direct aan ons doorgeven. Een taxateur gaat uw melding vervolgens beoordelen en eventueel meenemen in de definitieve WOZ-waarde voor 2020. Deze definitieve WOZ-waarde wordt in 2020 verstrekt.

Controleren en inloggen

Controleer uw WOZ-waarde. Dit kan online via ‘MijnNoordelijkBelastingkantoor’. U moet hiervoor inloggen met DigiD.

Let op: Alleen de ‘hoofdeigenaar’ van een woning in Groningen kan inloggen, dit is de persoon met een WOZ-beschikking op naam. U kunt inloggen vanaf 27 november 2019 tot en met 8 december 2019.