Controleer uw WOZ-waarde 2019

Het Noordelijk Belastingkantoor stelt de WOZ-waarde vast van alle onroerende zaken in de gemeente Groningen. Vanaf 4 december t/m 20 december 2018 kunt u zelf controleren hoe de voorlopige WOZ-waarde 2019 van uw woning is bepaald.

Hoe het werkt?

U kunt als particuliere woningeigenaar de voorlopige WOZ-waarde 2019 van uw woning in de gemeente Groningen online inzien en controleren. U krijgt zo meer inzicht in de opbouw van de WOZ-waarde van uw woning en u kunt zelf controleren of de gegevens juist zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u dat direct aan ons doorgeven. Een taxateur gaat uw melding vervolgens beoordelen en eventueel meenemen in de definitieve WOZ-waarde voor 2019. Deze definitieve WOZ-waarde wordt in 2019 verstrekt.

Controleren en inloggen

Controleer uw WOZ-waarde. Dit kan online via MijnNoordelijkBelastingkantoor. U moet hiervoor inloggen met DigiD.

Let op: Alleen personen met een WOZ-beschikking op naam kunnen inloggen!

Heeft u inlogproblemen?

  • Alleen de persoon met een WOZ-beschikking op naam kan inloggen.
  • Inloggen met een andere browser: Internet Explorer, Mozilla Firefox of Google Chrome.
  • Inloggen op een andere computer of ander tijdstip.

Bezwaar aantekenen?

Het is niet mogelijk om naar aanleiding van ‘Controleer uw WOZ- waarde 2019’ tegen een voorlopige waarde bezwaar of beroep aan te tekenen. Officieel bezwaar maken is pas mogelijk als u de WOZ-beschikking heeft ontvangen. De planning is dat u de WOZ-beschikking eind april 2019 ontvangt.

Bent u niet de huidige eigenaar van de woning?

Helaas zijn de eigendomsgegevens vanwege een systeemtechnische beperking bijgewerkt tot en met augustus 2018. Heeft u na augustus 2018 een andere woning in uw bezit gekregen, dan kunt u de WOZ-waarde 2019 van uw nieuwe woning niet online inzien en controleren.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de WOZ-waarde? Stuur een mail naar: wozloket@noordelijkbelastingkantoor.nl.