Wanneer krijg ik mijn aanslag?

Wanneer krijg ik mijn aanslag?

Heeft u uw aanslag waterschapsbelastingen over 2017 en/of 2018 nog niet gekregen? U ontvangt die later dit jaar, uiterlijk eind oktober.
Wij versturen elke maand aanslagen. Door de overgang van Hefpunt naar het Noordelijk Belastingkantoor is hierin vertraging ontstaan.

In welke maand u uw aanslag krijgt, kunnen wij u niet vertellen. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende zaken.
Wij vinden dit erg vervelend en bieden excuses aan voor eventueel ongemak.

Wat betekent dit voor de betaaltermijnen?

Voor de betaaltermijnen maakt het niet uit wanneer u de aanslag krijgt. U krijgt altijd hetzelfde aantal betaaltermijnen. Gespreid betalen in maximaal tien termijnen blijft mogelijk via automatische incasso en de betalingstermijnen blijven even lang. Het minimale termijnbedrag is 10 euro.

Wanneer begint de automatische incasso?

Heeft u een automatische incasso afgegeven, dan begint deze altijd in de maand nadat u de aanslag heeft gekregen.

Wat betekent dit voor de vervaldatum(s)?

De vervaldatum stemmen wij af op de datum van de aanslag. U heeft altijd evenveel tijd om te betalen.

Kan ik al kwijtschelding aanvragen?

Als u voor uw gemeentelijke aanslag kwijtschelding bij ons wilt aanvragen maar nog geen aanslag voor de waterschapsbelastingen heeft ontvangen, kunt u al wel kwijtschelding aanvragen. Daarover leest u alles op de pagina Kwijtschelding/hoe werkt het.

Krijg ik straks dubbele lasten?

Als u uw aanslag over 2017 nog niet heeft gekregen, kan het zijn dat de betaaltermijnen overlappen met die van de aanslag 2018. Is dit voor u een probleem? Neem dan contact met ons op. Wij spreken een betalingsregeling met u af die voor u haalbaar is.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op..

Op dit moment proberen veel mensen ons te bellen. Dat betekent dat de wachttijd langer is dan anders. U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier.